Collecte trouwdienst

In 1996, ik was toen 16, was er vanuit onze kerk een initiatief om mee te gaan met World Servants naar Brazilië. Daar zouden we voor Robert Smits op de Sitio Shalom een woonhuis gaan bouwen. In juli ’96 vertrokken we met 35 jongeren naar Rio. Robert nam ons mee de sloppenwijken in – een bijzondere onderneming, maar wat wisten wij toen…, we maakten ons geen zorgen – en een paar dagen later reisden we door naar Pequeri. In de sloppenwijken zagen we de schrijnende situatie. Verslaafde kinderen, geweld, slechte huizen, geen onderwijs en armoede, veel armoede.

Wat we mee maakten

Robert had ons in Rio laten zien waarom hij zijn werk in de stad en in Pequeri deed en waarom onze hulp daar zo welkom en nodig was. En we zagen op de Sitio dat zijn werk echt nuttig is en dat (wees)kinderen uit de stad weer en toekomst krijgen als ze uit hun benauwde situatie worden gehaald. Kinderen krijgen onderwijs, fatsoenlijke woonomstandigheden, goed eten en liefde. Want de liefde van Robert en de liefde van God is wat deze kinderen zo gegund is en waarom het Robert en zijn stichting Remer lukt om zoveel te bereiken. Het voetbal heeft een grote rol in het doorbreken van de partonen van geweld, verslaving en honger. Voetbal verbroedert, vraagt om samenwerken en geeft plezier aan de kinderen. Voetbalclub Sparta bood toen al en biedt nog steeds de gelegenheid om lekker te sporten en alle narigheid even te vergeten.

Het resultaat

Nu, 22 jaar later, ben ik met mijn man nog steeds betrokken bij Robert Smits en zijn werk. We steunen stichting Remer financieel en ik denk vaak terug aan die tijd in Brazilië. En nu wij onlangs gingen trouwen bedachten we in de voorbereiding dat we rondom ons huwelijk ook iets voor Remer wilden betekenen. In de trouwdienst van ons huwelijk is een collecte gehouden en de opbrengst daarvan is volledig naar Remer gegaan. Een genereuze bijdrage van ruim EUR 450 is overgemaakt aan de stichting. Geld wat van harte gegeven is en wat ook van harte welkom zal zijn in Pequeri.

We wensen Robert en de stichting veel succes bij alle goede activiteiten en Gods zegen.

 

Else Vermeulen – Grootenboer en Michiel Vermeulen
Culemborg

Redactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: